Image default
Slikarstvo

Milica Vučković, Slikarstvo


Milica Vučković rođena je 1989. godine u Beogradu. Godine  2012. diplomirala je na odseku za primenjeno slikarstvo u klasi profesora Miroslava Lazovića, na Fakultetu Primenjenih umetnosti u Beogradu, na kojem je, zatim, završila i master studije. Priprema rad za doktorske studije na istom fakultetu i istom odseku.

Tokom studija odlazi na jednogodišnje usavršavanje na Bali (Indonezija) preko umetničkog programa Darmasiswa, gde učestvuje u raznim slikarskim, crtačkim i vajarskim kolonijama.

Od početka studija ,a i nakon diplomiranja, biva aktivni učesnik većeg broja kolektivnih izložbi. Po završetku fakulteta pa do danas imala je devet samostalnih izložbi. Godine 2014. izdala je zbirku kratkih priča pod nazivom „Roj“ (Apostorf) koju je ujedno i ilustrovala. Od iste godine je i član ULUPUDS-a, sa statusom samostalnog umetnika. 2014. Dobila je prvu nagradu na „Biber“ regionalnom konkursu za kratku priču pod nazivom „Jedu ljudi i bez nogu”. Svoj prvi roman „Boldvin“ izdala je 2014. godine za izdavačku kuću „Lom“ iz Beograda.


Ovaj članak je objavljen u junu 2020, u okviru temata Borbeni Libartes.


Pogledajte ostale radove objavljene u rubrici Slikarstvo.

Related posts

Goran Ilić Zemanički, slikarstvo

Libartes

Dragana Paucanović, Slikarstvo

Libartes

Martina Mekatir, Slikarstvo

Libartes