Image default
Slikarstvo

Erna Paljevac, Slikarstvo


Erna Paljevac je novovaroška slikarka i studentkinja francuskog i italijanskog jezika na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Pored studija i slikarstva, Erna je od 2018. godine volonterka omladinskog centra “Crna kuća”, gde uređuje filmske večeri i tematske kvizove. Voli da putuje i da upoznaje nove ljude i druge kulture. Uživa u vožnji biciklom i proputovala je sever Francuske i Nemačke na tom prevoznom sredstvu, kampovala na francuskoj obali Atlantika gde je pravila objekte od gline…

Učestvuje na treninzima za tim lidera za omladinske interkulturalne razmene, bavi se svim vrstama kreativnosti i voli prirodu u kojoj je i odrasla.

Muzika joj je jedna od najvećih inspiracija za stvaranje i crta ono što sluša.

Za vreme policijskog časa 2020. godine  zajedno sa grupom volontera, omladinskim centrom Crna kuća i inicijativom “Za krov nad glavom NS” pokreće akciju kuvanja za socijalno ugrožene porodice i pojedince. Akcija nosi naziv “Kuhinja solidarnosti NS” i i dalje uspešno funkcioniše.

Do sada je izlagala na mnogim kolektivnim izložbama sa likovnim klubom “Zlatarska paleta” širom Srbije. Prvu samostalnu izložbu imala je u omladinskom centru Crna kuća u Novom Sadu 2018. godine, a nakon toga je izlagala na festivalu “dev9t” u Beogradu 2019. godine, uz još jednu samostalnu izložbu u kafe-galeriji Izba u Novom Sadu iste godine.

Dobitnica je Vitezove nagrade (Beograd, 2006. godine), nagrade opštine Nova Varoš u okviru programa „Sećanje na vojvodu Petra Bojovića i srpske junake u Prvom svetskom ratu“ 2014. Godine, nagrade „Evropski progres“ u Leskovcu 2015. godine kao i pohvalnice Gradske galerije Arilje i Narodne biblioteke Arilje u Arilju 2016. godine.

Related posts

Hanna Dujmović, Italijanski prizori

Libartes

Ana Ševcova, Slikarstvo

Libartes

Nikola Knežević, Slikarstvo

Libartes