Image default
Vesti

Premijera garažne melodrame “Aleksandra” na 47. Festu

Film Aleksandra je nova garažna melodrama reditelja Saše Radojevića, a premijerno će biti prikazan na 47. Festu 26. februara, u Dvorani Kulturnog centra.

Jedna od glavnih glumica, heroina andergraund filma, Ljuma Penov, povodom Festa i premijere filma kaže:

Ljuma Penov
Veoma mi je drago što će ovaj film biti predstavljen publici baš na Festu. Ovaj festival je najznačajniji filmski festival kod nas, a film „Aleksandra” svakako zaslužuje premijeru na njemu. Još kao dete sam pratila i radovala se Festu, a i sada ga svake godine sa nestrpljenjem iščekujem. U svakom slučaju je dragoceno ono što Fest pruža, a meni kao glumici je posebna čast da u njemu učestvujem, već četvrti put.
Film „Aleksandra” je melodrama. Iako melodrama nije čest žanr u srpskom filmu, mislim da će gledaoci uživati, da će imati dobar odziv, jer je film zaista prijemčiv. Moći će da se pronađu u njemu, da se poistovete sa junacima. Ovo je ljubavni film, a svi imamo ili smo imali različita ljubavna iskustva. „Aleksandra” je nežan, suptilan i emotivan film.

Na pitanje šta će gledati na Festu, Ljuma odgovara:

Na Festu ću juriti po salama i gledati sve šta budem mogla da stignem. Usredsrediću se na evropsku kinematografiju, na filmove sa značajnih festivala koje inače nemamo priliku da vidimo – sa Kana, Berlinskog festivala, Venecije i dr. Ovo su mi prioriteti, mada bih volela da pogledam i američka ostvarenja, kao i naša.

U filmu, osim Ljume, glavne uloge tumače Milutin Milošević, Tatjana Venčelovski, Jelena Šušnjar, Dubravka Kovjanić i Andjelija Vujović. Repriza filma biće 27. februara (Dvorana Kulturnog centra) i 28. februara (Art bioskop Kolarac).

Povezani članci

Miloš Cvetković – TOP PET 47. FESTA

Kazuo Hara u Beogradu!

Vladimir Tabašević dobio NIN-ovu nagradu

Ostavite komentar