Alen Brlek

Libartes

Alen Brlek rođen je u Zagrebu 1988. godine. Odrastao je i školovao se u Istri (Rovinj, Pula). Trenutno živi i radi u Zagrebu, autor je i urednik.

Godine 2014. dobiva nagradu Na vrh jezika za svoju prvu zbirku poezije Metakmorfoze (Algoritam, 2015.), 2017. izlazi mu druga zbirka Pratišina u nakladi Kontrasta (Srbija / ponovljeno izdanje izlazi u Hrvatskoj 2021. godine) a zbirka Sang, u nakladi HDP-a izlazi 2019. godine. Zbirke predstavljaju trilogiju tijela, uma i duha, od kojih je posljednja, Sang, dobila nagradu mali Kvirin te se našla na popisu najboljih književnih ostvarenja u Hrvatskoj 2021. godine i u pripremi je makedonsko izdanje. Pjesme su mu objavljivane u mnogim domaćim i međunarodnim časopisima, antologijama i na portalima, te prevedene na više jezika. Dio je Versopolis platforme.

Sudjelovao je kao jedan od voditelja na raznim radionicama pisanja, programima prevođenjima poezije turskih pjesnika i pjesnikinja, a sudionik je i  nadolazećeg programa prevođenja njemačkih pjesnika i pjesnikinja.

Trenutno živi u Dugom Selu i radi kao urednik u HDP-u. U pripremi mu je četvrta zbirka poezije naslova Halal zumra koja će izaći 2022. godine.