Image default
Proza

Miloš Petrik, Pred izlazak

Pred izlazak

Piše: Miloš Petrik

Desetak minuta se rvala sa šalom u pokušajima da postigne efekat nehajno nabačene tkanine. Kada je najzad uspela, shvatila je da predivni neboplavi šal ne može nikako da se uklopi sa vezenom bluzom koju je bila odabrala. Navukla je neku jednostavnu majicu, i ustanovila da joj previše otkriva stomak. Pre poslenje faze obračuna sa zimskim salcem, to je bilo nedopustivo. Izabrala je nove pantalone, na široke uzdužne narandžaste i bele pruge, koje su joj odlično stajale, ali užasnula se kada je videla koliko se šal, koji je tako divno isticao njene oči, uopšte ne uklapa. Skinula ga je sa ramena, i odložila. Dug, bolan uzdah napustio je njene usne. ruka joj je potražila kašiku.

„Nema druge“, rekla je svom odrazu u ogledalu. „Moraću da promenim oči.“


Miloš Petrik je pravnik iz Beograda koji je napustio glamurozan posao u advokaturi zarad glamuroznog posla u medijima, a glamurozni posao u medijima zarad glamuroznog posla u proizvodnji kompjuterskih igara.

Objavljivao je u više domaćih i stranih časopisa i antologija, sarađivao je sa Radiom Beograd 202, učestvovao više puta kao scenarista na izložbi Međunarodnog salona stripa u Beogradu, a objavio je samostalne zbirke priča „Siva hronika“ i „Mlad si da se proslaviš“. Dobitnik je nagrade Somborskog književnog festivala za 2019. godinu.

U poslednje vreme bavi se i književnim prevodom.

Voli hranu, pivo, kravate i igre svih vrsta.

Udat je i živi u Beogradu.


Ovaj članak je objavljen u septembru 2020, u okviru temata TELO.


Pročitajte sve tekstove objavljene u rubrici Proza.

Povezani članci

Velemir Cucić – Vanzemaljci dolaze, i odlazimo…

Jadranka Milenković, Prestolonaslednica

Radoslav Slavnić  – Osmesi, vino i neurohemija

Ostavite komentar