Image default
Reč urednice

Reč urednice, broj XXII, jul 2021.

Kasnimo mesec dana. Imale smo dovoljno vremena da se zapitamo ko smo, gde smo, šta radimo i kuda idemo?

Takođe, imale smo dovoljno vremena da se zapitamo zašto su nam hakovali sajt, i šta bismo radile da nije bilo Ivice Đurića koji nam je danonoćno davao smernice kako da se rešimo zloćudnih fajlova i vakcinišemo protiv novih hakerskih talasa.

Takođe, imale smo dovoljno vremena da se zapitamo šta je za nas Libartes?

Mnogi od vas znaju da je ovo Libartesova jubilarna godina. Deseta. Zato je, valjda, neophodno da ovo bude godina u kojoj se preispitujemo gde smo. Ko smo? Kuda idemo?

Ovo je godina u kojoj još više rastežemo granice. Ovo je godina koja kaže: granica nema. Za reči, granica nikada ne sme biti. Zato, ako me neko pita – šta je za tebe Libartes? Reći ću mu: Libartes je sloboda za reči. Libartes je pasoš. Makar za region. Jer:

Libartes ima regionalni identitet. Libartes ima regionalni karakter. Libartes ima regionalnu misiju. Libartes ima regionalnu publiku. Libartes ima regionalne autore i autorke. Libartes ima i regionalno uredništvo. U Libartes, od ovog broja, stiže pojačanje iz Hrvatske. Dame i gospodo, predstavljamo vam Saru Kopeczky Bajić i Tenu Lončarević (#fanfareupozadini) koje su zajedno sa Aleksandrom Jovičić Đinović, Nikolinom TodorovićMarijanom Nikolajević  pripremile ovaj broj!

Uživajte u sadržaju!

 

Milena Ilić Mladenović,

Glavna i odgovorna urednica

 

 

 

Related posts

Uvodna reč – Libartes amatoria

Libartes

Žena se ne rađa kao žena, već to postaje

Libartes

Uvodna gozbena reč

Libartes