Image default
Fotografija

Reč i kadar, Ana Seferović i sestre Šuškić


Model i tekst – Ana Seferović, rođena u Beogradu, pesnikinja. Autorka je cetiri knjige poezije Duboki kontinent (2000), Beskrajna zabava (2004), Zvezda od prah-šećera (2012) i Materina (2018). Koautorka je dve drame, kao i dve knjige poezije na engleskom. Poezija joj je prevedena na više jezika i objavljena u mnogim časopisima i antologijama. Živi i stvara u Londonu, gde je deo nekoliko umetničkih platformi.


 

Tatjana Šuškić: rođena u Beogradu. Diplomirala španski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Bavi se fotografijom od 2009. godine. Objavila fotografije u mnogim časopisima (Vrag, Fibra, Carpaccio), imala nekoliko izložbi u Evropi i Americi.
Pogledajte ostale radove ove autorke:

Tamara Šuškić: diplomirala italijanski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu; autorka dve zbirke poezije – Slika jedne slagalice (Matica srpska, 2001) i Private show (Narodna knjiga, 2005); koautorka antologija Diskurzivna tela poezije (AZIN, 2004), Tragom roda smisao angazovanja (DEVE, 2006) i 24/7 tragom ljubavi (DEVE, 2006); koautorka drama Diskretne žene, dekorativno dete, danska doga (Scena, 2008, nominovana za najbolju neobjavljenu dramu na Sterijinom pozorju; javno čitanje u kulturnom centru Parobrod, Beograd, 2012) i Plovidba (javno čitanje na Sterijinom pozorju, Novi Sad i u Gledališču Glej, Ljubljana, 2009). Sa Goranom Korunovićem, Urošem Kotlajićem, Bojanom Vasićem i Vladom Tabaševićem osnovala poetsko-umetničku grupu čija jedna od delatnosti je edicija Cache. Objavljena u mnogim časopisima u zemlji i inostranstvu. Bavi se prevođenjem i fotografijom. Živi i radi u Beogradu.

Pogledajte ostale radove ove autorke:
Fotografija – Tamara i Tatjana Šuškić (Ecce Femme, mart 2012)
Tamara Šuškić, poezija (Ecce Femme, mart 2012)

Ovaj članak je objavljen u martu 2012, u okviru temata Ecce Femme.

Pogledajte sve radove koji su objavljeni u rubrici Fotografija.

 

 

 

 

 


Povezani članci

Andreje Momčilović, fotografija

Neda Popović, Fotografija

Bojana Ćorić, fotografija

Ostavite komentar